Haber

Van’da taksiciler belediye önünde kontaklarını kapattı

KAMYONET – Van Büyükşehir Belediyesi, geçen hafta gerçekleştirilen UKOME toplantısının ardından taksilerde uygulanacak yeni tarifeyi belirledi. Buna göre; Taksimetre açılış fiyatı 20 TL’den 25 TL’ye, kilometre başına ücreti 20 TL’den 25 TL’ye, şehir içi kısa mola fiyatı ise 80 TL’den 90 TL’ye çıkarıldı. Taksimetre ayar bedeli 2000 TL olarak belirlendi.

Van Büyükşehir Belediyesi hizmet binası önünde bir araya gelen yaklaşık 200 taksici, artan akaryakıt fiyatları, muayene fiyatları, yüksek vergi ve sigorta tutarları ile belediyeye ödenen işgal bedelleri nedeniyle zor günler geçirdiklerini belirtti.

Taksicilerin yapmak istediği eyleme polis tarafından izin verilmedi. Belediye yetkilileri taksi şoförleriyle doğrudan pazarlık yapmadığı için taksi şoförleri ile polis grupları arasında pazarlık yapıldı.

‘KAZANDIĞIMIZ PARA HARCADIĞIMIZ YAKITA YETERLİ DEĞİL’

Taksiciler adına polisle pazarlık yapan bir taksici ise, “Buraya esnaf olarak geldik. Amacımız kargaşa çıkarmak değil. Burada empati istiyoruz. Çocuklarımıza ekmek götürüyoruz. Kazandığımız para harcadığımız yakıta yetmiyor. Buradaki yetkililerin bize seslenmesini istiyoruz. “Zaten aşırı bir rakam istemiyoruz” dedi.

Zam talebinde bulunan bir diğer taksi şoförü ise, “Burası İstanbul değil. Zaten Van pazarında iş yok. Taksiler düzgün çalışamıyor. Kazandığımız para arabanın parasını ödemeye bile yetmiyor. Artış giderlerimizi karşılamaya yetmiyor. Bu mağduriyetin çözülmesini istiyoruz. Polis burada belediye yetkilileriyle görüştüklerini söyledi. Yarın kendi aramızda bir grup oluşturacağız. Saat 10.00’da yetkililerle görüşeceğiz. Taleplerimizin karşılanmasını istiyoruz dedi.

Taksiciler Van Büyükşehir Belediyesi önünde toplandı ve kontağı kapatma eylemi yaklaşık 1 saat sürdü. Hareketin sonunda taksiciler duraklarına geri döndü.

Taksi şoförleri; Taksimetre açılış fiyatının 50 TL, kilometre başına fiyatının 25 TL, kısa mesafe fiyatının ise 100 TL olmasını istiyor ve taksimetre ayar fiyatının tamamen kaldırılmasını talep ediyor.

(HABER MERKEZİ)

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

-
Başa dön tuşu