Haber

BM Ofisleri Gazze’de Hayatını Kaybeden İşçiler İçin Anma Etkinlikleri Düzenledi

Birleşmiş Milletler’in (BM) Asya’daki ofisleri, İsrail’in abluka altındaki Gazze Şeridi’ne yönelik saldırılarında hayatını kaybeden BM çalışanları için anma etkinlikleri düzenledi.

BM Afganistan Yardım Misyonu’nun (UNAMA) X hesabından yapılan açıklamada, “Afganistan’daki BM çalışanları 100’den fazla meslektaşımızın yasını tutarken bir dakikalık saygı duruşunda bulundu ve BM bayrağı yarıya indirildi. Gazze’de öldürüldü.” Onun sözleri yer aldı.

BM ve BM Eğitim, Bilim ve Kültür Örgütü’nün (UNESCO) Tayland’daki ofislerinde de Gazze’de öldürülen BM çalışanları anıldı.

UNESCO Bangkok’tan yapılan yazılı açıklamada, Gazze’de hayatını kaybeden BM çalışanlarının anısına Bangkok’taki BM bayrağının yarıya indirildiği ve saygı duruşunda bulunulduğu belirtildi.

BM’nin Çin ve Japonya’daki ofisleri, İsrail saldırılarında hayatını kaybeden BM çalışanları için etkinlikler düzenledi.

BM’nin Çin’deki ofisinin X hesabından yapılan paylaşımda, BM Filistin Yardım ve Bayındırlık Ajansı’nda görev yapan meslektaşlarının ölümleri için bir dakikalık saygı duruşunda bulunulduğu ve BM bayrağının yarıya indirildiği belirtildi. Gazze’de öldürülen mülteciler (UNRWA).

Tokyo’daki BM Bilgi Merkezi’nin sosyal medya hesabından yapılan açıklamada, Gazze’de hayatını kaybeden BM çalışanları için bir dakikalık saygı duruşunda bulunulduğu kaydedildi.

Açıklamada yayınlanan fotoğrafta, Tokyo’nun Şibuya bölgesindeki BM’nin düşünce kuruluşu ve akademik şubesi olarak kabul edilen Birleşmiş Milletler Üniversitesi binası önünde BM bayrağının yarıya indirildiği görüldü.

UNRWA Genel Komiseri Philippe Lazzarini, konuyla ilgili yaptığı açıklamada sözlerini kullandı.

İsrail’in Gazze saldırılarında son durum

Hamas’ın silahlı kanadı İzzeddin El Kassam Tugayları, 7 Ekim sabahı “İsrail’in Filistinliler’e ve Mescid-i Haram başta olmak üzere kutsal değerlerine yönelik sürekli ihlallerine yanıt vermek” gerekçesiyle kapsamlı bir saldırı başlatırken. -Aksa”nın ardından İsrail ordusu da Gazze Şeridi’ne ağır hava saldırıları düzenledi. bombardımanı başlattı.

İsrail, 7 Ekim’den bu yana Gazze Şeridi’ndeki çatışmalarda 45’i olmak üzere 363’ü asker 1.200 İsraillinin öldüğünü, 5.132 kişinin de yaralandığını duyurdu.

İsrail’e göre Kassam Tugayları’nın elinde 239 İsrailli esir bulunuyor.

Gazze’deki hükümete göre ölenlerin sayısı 11 bin 180’i aştı; bunların en az 4 bin 609’u çocuk, 3 bin 100’ü ise kadındı.

Batı Şeria ve Kudüs’te İsrail güçleri ve Yahudi yerleşimciler 186 Filistinliyi öldürdü.

İsrail ordusu, Gazze’de on binlerce yaralı ve sivilin barındığı onlarca hastanenin kampüslerini veya ana binalarını tahliyeye zorlamak için vurdu. Saldırılarda yüzlerce kişi öldü ve yaralandı.

İsrail ordusu ile Hizbullah arasında 8 Ekim’den bu yana yaşanan çatışmalarda 73 Hizbullah üyesi ve 4 İsrail askeri hayatını kaybetti.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

-
Başa dön tuşu