Ekonomi

Leonardo, Boeing sorunlarından 50 milyon Euro’luk potansiyel darbeye hazırlanıyor

ROMA – İtalyan Leonardo, havacılık devi Boeing’in son dönemde yaşadığı zorlukların Leonardo’nun üretimini ve mali sonuçlarını etkileme potansiyeli nedeniyle Boeing ile olan durumu yakından takip ediyor. Leonardo’nun CEO’su Roberto Cingolani Salı günü yaptığı açıklamada Boeing’in yaşadığı zorlukların Leonardo’nun operasyonları üzerindeki etkisine ilişkin netlik olmamasından duyduğu endişeyi dile getirdi. Boeing 787 Dreamliner uçak gövdesine katkıda bulunan İtalyan savunma ve havacılık grubu, Boeing’in sipariş yavaşlamasının gerçekleşmesi halinde 2024 yılında yaklaşık 50 milyon € (53,81 milyon $) tutarında bir mali gerileme ile karşı karşıya kalabilir.

Cingolani, sonuçların açıklanmasının ardından analistlerle yaptığı görüşmede, şirketin olumsuz etkileri azaltmak için önlemler almaya hazır olduğunu ancak havacılık biriminin başlangıçta 2025 olarak öngörülen başa baş noktasına ulaşma sürecinin ertelenmesinin gerekebileceğini vurguladı. CEO, Ocak ayında uçaklarından birinde meydana gelen hava paneli patlamasının ardından şu anda bir yönetim revizyonu geçiren Boeing’den daha fazla bilgiye ihtiyaç duyulduğunu vurguladı.

Cingolani, ayrıntılı bilgi olmadan kapsamlı bir analiz yapmanın zor olduğunu belirtti. Leonardo, kesin veriler elde etmek ve ileriye dönük planlarını anlamak için Boeing ile ilişki kurmak istiyor. İtalyan firma Boeing’in 787 Dreamliner uçak gövdesi için bileşenler tasarlıyor, geliştiriyor ve üretiyor, bu da Boeing’in sorunlarının sonucunu Leonardo için özellikle önemli hale getiriyor.

Belirtilen döviz kuru 1$’ın 0.9292 Euro’ya eşdeğer olduğunu göstermektedir. İtalya’da devlet kontrolünde bir kuruluş olan Leonardo, Amerikalı muadiliyle olan durumun potansiyel mali sonuçlarını değerlendirirken şimdi daha fazla gelişme bekliyor.

Bu makale yapay zekanın desteğiyle oluşturulmuş, çevrilmiş ve bir editör tarafından incelenmiştir. Daha fazla bilgi için Şart ve Koşullar bölümümüze bakın.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu