Ekonomi

“Krediye erişim sağlanamaması nedeniyle otomotiv sektöründe daralma yaşanabilir”

Bloomberg HT’ye konuk olan BYD Türkiye Genel Müdürü İsmail Ergun, otomotiv sektörünün 2023 performansı ve krediye erişime ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

Ergün, 2023 yılı başında otomotiv pazarında tedarik zinciri ve çip tedariğinde sorunlar yaşandığını belirtti.

İkinci el fiyatlarının sıfır araç fiyatlarını aştığı bir dönem yaşadıklarını belirten Ergun, “Son dönemde tedarik sıkıntısı yaşanmadı. Ekim ayında böyle bir dönemi geride bıraktık ve yine rekorla kapattık. Hafif ticari araç ve otomobil sayısı ise yaklaşık 100 bini aştı. Bu yıl rekorla bitecek gibi görünüyor. Yaklaşık 1 milyonu aşacak, 1 milyon 100 bin civarına da kapanacak gibi görünüyor” dedi.

BYD’nin 2022-2023 performansına ilişkin açıklamalarda bulunan Ergun, “BYD, çip ve yenilenebilir enerji kaynakları üreten, her gün 19 patent başvurusu yapan ve 15 patent başvurusu onaylanan bir şirket.” dedi. sözlerini kullandı. Ergun, konuşmasında BYD’nin 6 kıtada 70’den fazla ülkede faaliyet gösterdiğini belirterek, şirketin geçen yılı 1,9 milyona yakın araç satışıyla dünya lideri olarak tamamladığını söyledi.

“Geçen yılı elektrikli araç pazarında lider olarak kapattık” diyen Ergün, bu yıl 9 ayda satışların 2 milyonu aştığını, yıl sonunda bu sayının 3 milyona ulaşmasını beklediklerini sözlerine ekledi.

Ergün, krediye erişimde yaşanan sorunlar nedeniyle otomotiv sektöründe önümüzdeki yıl daralma beklendiğini ancak bu daralmanın elektrikli araçlarda görülmeyeceğini vurguladı.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu