Haber

Tokat’tan deprem bölgesine yardımlar sürüyor

Kahramanmaraş’ta meydana gelen 7,7 ve 7,6 büyüklüğündeki depremlerin ardından Tokat ve ilçelerinden 522 görevli ve gönüllü arama kurtarma ve insani yardım çalışmalarına destek için bölgeye gitti.

Tokat il merkezi ile Erbaa, Turhal ve Yeşilyurt ilçelerinden bölgeye çok sayıda grup, ekipman ve araç sevk edildi.

Tokat Valisi Numan Hatipoğlu’nun da görev yaptığı Adıyaman’da, itfaiye ekiplerinin de bulunduğu 2 UMKE aracı ile 10 işçi, 50 işçi ve 2 araçla arama kurtarma ve insani yardım çalışmalarına destek veriliyor.

Kahramanmaraş’ta AFAD’dan 3 araç ve 15 kişiden oluşan arama kurtarma grubu, 2 tır, 2 otobüs, 2 ekskavatör ve Malatya’dan 27 Türk Kızılayı gönüllüsü, Tokat Jandarma Komando Özel Harekat Tabur Komutanlığı, Tokat Jandarma Komando Taburu’ndan 177 140’ı Türk Komutanlığı’ndan olmak üzere 317 işçi ve Tokat Emniyet Müdürlüğü’nden 51 polis görevlendirildi.

Ayrıca Erbaa’dan 1 kamyonet, 7 itfaiye, 2 araç ve 1 ambulans ve 3 sağlık çalışanı, Turhal’dan AFAD eğitimi almış 14 belediye çalışanı ve 2 iş makinesi, Yeşilyurt, Yeşilyurt’tan 14 işçi, 1 ambulans, 3 sağlık çalışanı Orada İlçe Müftülüğünden 4 din görevlisi, insan ve malzeme nakli için tahsis edilen 3 araç, 2 iş makinesi, 1 ambulans ve Başçiftlik ilçesinden 3 kişi bulunuyor.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu