Haber

Mersin İl genelinde eğitime 1 gün ara verildi

Mersin Valiliği, 6.4 ve 5.8 büyüklüğündeki iki depremin ardından Hatay’da eğitime bir gün ara verildiğini duyurdu. Ayrıca kamuda çalışan hamile ve engelli personel ile 10 yaş ve altı çocuğu bulunan kadın personele de idari izin verildiği bildirildi.

Hatay’ın Defne ilçesinde bugün saat 20:04 sıralarında 6.4 büyüklüğünde deprem meydana geldi. Dakikalar sonra 5.8 büyüklüğünde bir deprem daha meydana geldi. Deprem birçok şehirde hissedildi.

Afet ve Acil Durum Yönetimi (AFAD) Başkanlığı, Hatay’da bu akşam arka arkaya meydana gelen 6.4 ve 5.8 büyüklüğündeki depremlerde 20 Şubat saat 23.00 itibarıyla 3 vatandaşın hayatını kaybettiğini duyurdu. Kentin bazı ilçelerinde meydana gelen tahribat nedeniyle enkazda arama kurtarma çalışmaları başlatıldı.

Mersin de depremin hissedildiği şehirlerden biri oldu. Mersin Valiliği yaptığı yazılı açıklamada, “İlimiz genelinde 21.03.2023 Salı günü eğitime 1 gün ara verilmiş olup, okullar tatil edilmiştir. 10 yaşını doldurmamış çocuğu olanlar idari izinli sayılır.”

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu