Haber

Zagreb Büyükelçisi Kıran’dan Müslüman, Hristiyan ve Musevi dindarlara iftar

Türkiye’nin Zagreb Büyükelçisi Yavuz Selim Kıran, Hırvatistan’daki Müslüman, Hristiyan ve Musevi din adamlarını büyükelçilik rezidansında iftar yemeğinde ağırladı.

İftar programına Hırvatistan İslam Birliği Lideri Müftü Aziz Hasanoviç ve İslam Birliği Konseyi üyeleri Caritas Hırvatistan Yöneticisi Tomislav Glavnik, Kuzey Makedonya Kilisesi Başpiskoposu Kirko Velinski, Zagreb Şehri Yahudi Cemaati Lideri Ognjen Kraus katıldı. ve Haham Luciano Moshe Prelevic ve diğer konuklar.

Kur’an-ı Kerim tilaveti ve dua ile başlayan iftar programında konuşan Büyükelçi Kıran, sevgi, hoşgörü ve merhamet duygularının en yoğun olduğu Ramazan ayı nedeniyle Hırvatistan’da dini temsilcileri ağırlamaktan büyük mutluluk duyduğunu belirtti. .

Kıran, Hırvatistan’daki İslam toplumunun barışçıl ve huzurlu yaşamının temelini oluşturan İslam’ın diğer dinlerle kurumsal ve hukuki eşitliğini kabul eden kararın 107 yıl önce Hırvatistan Parlamentosu’nda kabul edildiğini hatırlatarak, İslam’ın eşit din olarak tanınmasının 100. yıl dönümü münasebetiyle 2016 yılında törenlere Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın da katıldığını kaydetti.

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Sisak’ta bulunan Recep Tayyip Erdoğan İslam Kültür Merkezi ve Camii’nin açılışına da katıldığını kaydeden Kıran, merkezin Hırvatistan’daki sevgi, saygı, hoşgörü ve birlikte yaşama kültürünün bir başka simgesi haline geldiğini, Avrupa’da yabancı düşmanlığının sembolü. İslamofobinin yükselişte olduğu bir dönemde Hırvatistan’daki dini eşitlik ikliminin cesaret verici olduğunu söyledi.

Kuran’a ve Türk bayrağına yönelik saldırıları şiddetle kınadığını ifade eden Büyükelçi Kıran, Türkiye’nin İslamofobi, ırkçılık ve yabancı düşmanlığına karşı her platformda çabalarını kararlılıkla sürdüreceğini kaydetti.

Kıran, farklı din mensuplarının bir arada ve kardeşçe yaşadığı, cami, kilise ve havraların asırlardır var olduğu Türkiye’de dini inançlara saygı ve hoşgörü mirasına sahip çıkmaya devam edeceklerini ve çalışmaya devam edeceklerini bildirdi. dostluk ve kardeşliğin bekası için iftar sofrasında buluşarak birlik ve beraberliği pekiştirdiler. , depremin ardından Türkiye ile büyük dayanışma gösteren Hırvatistan hükümetine ve halkına teşekkür etti.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu