Haber

Saadet Grubu’nun deprem teklifi AKP ve MHP oylarıyla reddedildi

Saadet Grubu’nun 6 Şubat’ta yaşanan deprem felaketine ilişkin sunduğu öneri, TBMM Genel Kurulu’nda AKP ve MHP’li milletvekillerinin oylarıyla reddedildi. SP Hatay Milletvekili Necmettin Çalışkan, “Deprem döneminde yaşananları hepimiz biliyoruz. 1 milyon konut yapılacağı söylendi. Çok fazla başvuru geldi. Ne yazık ki seçim yaklaştığı için bazı araziler alelacele kuşatıldı. Kepçeler getirildi. İş yapıyormuş gibi algı yapılıyor. Arkadaşlar depremzedenin yasını tutacak. Bu asla istismar olmayacak.” “Bu bir konu olmamalı” dedi.

Saadet Grubu’nun 6 Şubat 2023’te meydana gelen deprem felaketiyle ilgili olarak Meclis soruşturması açılması ve bugün TBMM Genel Kurulu’nda görüşülmek üzere yaptığı teklif, AKP ve MHP’li milletvekillerinin oylarıyla reddedildi. . Teklifin gerekçesini açıklayan Saadet Partisi Hatay Milletvekili Necmettin Çalışkan, şunları söyledi:

“Bugün depremin yıl dönümündeyiz. Aslında depremin merkez üssü olarak en fazla kayıp veren il olan Hatay’a büyük bir müjde verilmeli. Hatay gaspla değil gündeme gelmeli. milli iradesiyle ancak teslim edilecek evler ve yakınlarını kaybeden vatandaşlara yapılacak yardımlarla Ancak bugün bilinen, bugün seçilmiş bir milletvekilinin görevden alınmasıyla gündeme geldi.

“YARIN ACIMINI ANLAMIYORLAR. BUNU TÖRENE DÖNÜŞTÜRECEK BİR ETKİNLİK, SEÇİM KAMPANYASI ARACI OLARAK DÜŞÜNÜYORLAR”

İktidardaki arkadaşlar 6 Şubat depreminin açtığı yaranın acısını anlayamıyor. Bunu törene dönüştürecek bir olay, bir seçim kampanyası aracı olarak düşünüyorlar. Bu tören bir sevinç günü değil, yas günü olarak görülmelidir. Ama arkadaşların hiç gündemde olmadığı açık.

“SEÇİM YAKLAŞTIĞI İÇİN BAZI TOPRAKLAR HIZLA HAYATTA KALDI. KEPÇELER GETİRİLDİ. ÇALIŞTIKLARI GİBİ ALGI YAPILIYOR”

Deprem döneminde yaşananları hepimiz biliyoruz. 1 milyon konut yapılacağı söylendi. Çok sayıda başvuru alındı. Ne yazık ki seçim yaklaştığı için bazı yerler alelacele kuşatıldı. Kepçeler getirildi. Algı iş yapıyormuş görüntüsüyle yapılıyor. Arkadaşlar depremzedenin laneti gerçekleşecek. “Bu asla suiistimal edilmemelidir.”

MULLAOĞLU: “BU KARARI VERENLER TARİHTE DE LANET EDİLECEKTİR”

CHP Hatay Milletvekili Servet Mullaoğlu şunları söyledi:

“Anayasa’nın 153. maddesinin kesinlikle yoruma yer bırakmadığını biraz hukuk bilgisi olan herkes bilir. Mahkemenin Anayasa Mahkemesi kararına direnmesi darbedir. Hukuk devletinde karşılığını bulacak bir eylem değildir. 1980 darbesi Yargıtay 3. Ceza Dairesi üyeleriyle Eylem yapan üyeler arasında hiçbir fark yok… Hatay halkının belli bir iradesi vardı ve herkesin bu iradeye saygı duyması gerekiyordu.Maalesef o kara leke Dün yaşananlar tarihin tozlu sayfalarında kalacak. Geçmişte pek çok siyasi davada emsal hakimler çeşitli bağlantılar kurmuşlardı. Ancak bugün o haksız infazla karşı karşıyayız. Yapılanları saygıyla hatırlıyoruz ama aynı zamanda saygıyla anıyoruz. Bu kararı veren hakimlere lanet olsun. Bu kararı verenler de tarihte lanetle anılacaktır.”

HAMŞIOĞLU : “KONUT TEMEL HAK VE GEREKSİNİMLERİ AMA ÜLKEMİZDEKİ OY TABANINDAN ENDİŞELER VAR. SEÇİM GÜNÜNDEN ÖNCE TESLİM MÜJDESİ”

İYİ Parti Tekirdağ Milletvekili Selcan Taşçı Hamşıoğlu da şöyle konuştu:

“Bugün de depremzedelerimiz için öngörülen 298 konteyner alanının yarısının bile tamamlanamadığı, bu hızla ancak 4 yılda tamamlanabildiği hesapsızlıktan bahsediyoruz. Kalıcı konut teslimi vaadine rağmen. Bir yılda onbinlerce insan çadırlarda yaşam mücadelesi vermek zorunda kaldı, çadır kentler çamura batacağı belli olan tarlalara ve nehir kıyılarına kuruldu.Burada sadece planlama ve planlama eksikliğinden bahsetmiyoruz. en temel ihtiyaçların karşılanmasındaki ihmaller.Aslında ihlal bugün temel sorunumuzdur.

Bu tartışma bazen öyle bir hale getiriliyor ki, güya ayağımızın altında olmasını istemediğimiz bir eşyayı bir yerden başka bir yere taşımaktan bahsediyoruz. Ancak insanlar eşya değildir. Bu nedenle her gün barınma sorunu çözülemediğinde iklime bağlı olarak insanlar üşüyor, donuyor ve yanıyor. Bu temel detay gözden kaçırıldığı için sanırım kimse sebep oldukları şeyin sonuçlarından korkmuyor. Ancak ülkemizde barınma gibi temel haklar ve ihtiyaçlar sandıkta es geçiliyor. “Seçimlerden önce teslimat günü müjdeleniyor.”

MİSAFİR : “SADECE CAN ATALAY’IN HAKLARI DEĞİL, HATAY’DA DEPREM YAŞAYANLARIN HAKLARI DA KULLANILDI. İNSANLARIN HAYATINI ÇALDINIZ, BU YETMEDİNİZ, ONLARIN VASİYETİNİ, SEÇME VE SEÇİLME HAKLARINI ÇALDINIZ”

DEM Partisi İstanbul Milletvekili Kezban Konukçu ise, “Bir yıl önce enkaz altında kalan ve yakınlarını kaybeden 100 bin Hataylı depremzede, Can Atalay’a oy vererek onu vekil yaptılar. ‘Bu bizim irademizdir’ dedi. .’ Dün sadece Can Atalay’ın değil, Hatay depremzedelerinin de hakkı gasp edildi. İnsanların hayatını çaldınız; Bu da yetmezmiş gibi onların iradesini, seçme ve seçilme haklarını çaldınız” dedi.

hizan-ajans.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu