Haber

Danimarka’daki sendikalar resmi tatilin kaldırılmasına karşı çıkıyor

Danimarka’da işçi sendikaları, koalisyon hükümetinin savunma harcamalarını artırmak için 11 resmi tatilden birini iptal etme planına tepki gösterdi.

Danimarka İşçi Sendikaları Konfederasyonu lideri Lizette Risgaard, düzenlediği basın toplantısında, resmi tatilin kaldırılması planının Danimarka örneğine açık bir saldırı olduğunu belirtti.

1,3 milyon üyesi bulunan konfederasyonun planın uygulanmaması için başlattığı kampanyaya yaklaşık 500 bin kişi imza attı.

Bu arada askeri işçileri temsil eden dernekler ve kiliseler de plana karşı olduklarını açıkladılar.

Öte yandan Başbakan Mette Frederiksen mecliste yaptığı konuşmada fazladan bir gün çalışmanın sorun olacağını düşünmediğini söyledi.

Frederiksen, savunma ve güvenlik, sağlık hizmetleri, psikiyatri ve yeşil geçiş harcamalarının oldukça yüksek olduğunu belirtti.

Özellikle Ukrayna-Rusya Savaşı’nın başlamasıyla birlikte ülkede savunma konusunun daha fazla gündeme gelmesi dikkat çekiyor.

Sosyal Demokrat Parti, Liberal Parti ve Ilımlı Parti’den oluşan koalisyon hükümeti, savunma harcamalarını artırmak için 15 Aralık 2022’de 11 resmi tatilden birini iptal etme kararı aldı.

Söz konusu karardan sonra 1686 yılında resmi tatil ilan edilen “Büyük Namaz Günü”nün resmi tatil olmaktan çıkarılması beklenmektedir.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu