İş

Sean Penn’den Hollywood grevine destek

ABD’de Screen Actors Association (SAG) ile American Television and Radio Artists’in (AFTRA) aralarında Amerikan Senaristler Derneği’nin (WGA) de bulunduğu iş garantisi ve maaş güvencesi gerekçesiyle başlattığı grev sürüyor.

Hollywood’da dev yapımları durduran greve ünlü isimler de destek veriyor. Will Smith, Brad Pitt, Daniel Radcliffe, Bradley Cooper gibi isimlerin ardından iki Oscar ödüllü Sean Penn de greve açık desteğini gösterdi. 62 yaşındaki Amerikalı oyuncu, Disney Stüdyoları önünde düzenlenen eyleme katıldı.

Son Oscar ödülünü Ukrayna Devlet Lideri Vladimir Zelenski’ye veren Penn, yazar ve oyuncu arkadaşlarına Into the Wild filmindeki rol arkadaşı Emile Hirsch ile destek verdi.

‘ÇALIŞANLARIN PATLADIĞI BİR İŞLETME’

Sean Penn, Deadline’a departmandaki meslektaşlarına ve kendisine nasıl davranıldığıyla ilgili hayal kırıklıklarını anlattı.

Penn, “İşçilerin sömürüldüğü bir iş uzun vadede hiç kimse için üretken değildir ve yapımcıları gerçeklerle yüzleştiren bir değerlendirme gerektirecek bir yaşam kalitesi ve temel ahlaki sorundur” dedi. Penn, “Çok ciddi sorunların olduğu bir zamanda, insanlar çok açık ve ilkeli nedenlerle fedakarlık yapıyor” dedi.

JANE FONDA TAKVİYE DE VERİYOR

Dün iki Oscar ödüllü Jane Fonda ve Mrs. Davis’in ortak yaratıcısı Damon Lindelof da hazır bulundu.

OYUNCULAR VE SENARİSTLER GREVİ

Sinema ve Televizyon Sanayicileri Derneği (AMPTP) ile yapay zekaya karşı ücret ve iş garantisi konusunda yapılan görüşmelerin sonuçsuz kalması nedeniyle grev kararı alındı.

İş garantisi ve maaş garantisi talep eden televizyon üreticisi firmalarla yaptıkları görüşmelerden bir sonuç alamayınca 15 Temmuz’da Los Angeles kentinde grev düzenlendi.

Amerikan Senaristler Derneği (WGA) de yıllık dizi ve film yapımında hızlı artışın olduğu son yıllarda daha zor koşullarda çalıştıkları ve kendilerine daha az ücret ödendiği gerekçesiyle 2 Mayıs’ta grev yapıldığını duyurdu. karşılığında ve ardından iki grev birleştirildi.

Senaristler en son 2007’de greve gittiler ve çalışanların 100 günlük işten çıkarılması yaklaşık 2 milyar dolara mal oldu. (KÜLTÜR SANAT HİZMETİ)

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu