Yaşam

İstanbul’da kar yağışı başladı:AKOM ve Meteoroloji açıklama yaptı. Bugün de devam edecek mi?

metropolşehrin sakinleri i ‘İstanbul’a ne zaman kar yağacak?’Sorusunun cevabını bulmak için arama motorlarına yöneldi.

Fatih ve Eyüpsultan’da başlayan kar yağışı yolları ve araçları beyaza boyadı. Silivri’nin yükseklerinde yoğun kar yağdı. Öte yandan Haliç’te çok sayıda araç yollarda kaldı. İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, yaptığı açıklamada, tüm ekiplerle alarm halinde olduklarını belirterek, kar yağışının Salı gününe kadar devam edeceğini kaydetti.

AKOM’unSon meteorolojik değerlendirmeye göre İstanbul genelinde aralıklı yağışlar, Yağmur ve karVe kar formundaetkisini göstermek için devam etmek irade. olumsuz hava koşulları Pazartesi sabah saatlerietkisi arttırmak, 30 Ocak Salı sabahıFırtınayla birlikte şiddetli yağışların da olması bekleniyor.

İstanbul’da kar yağışı devam edecek mi?

İBBbağlıdır İstanbul Afet Uyum Merkezi (AKOM)içinde, İstanbulda Salı günü sabah saatlerine kadar kar yağışının görüleceğini bildirdi. Yer yer şiddetli kar yağışının yanı sıra fırtınalı rüzgarın da (30-60 km/saat) görülmesi bekleniyor. Yağışların bazı bölgelerde 3 ila 10 cm kar örtüsü oluşturabileceği tahmin ediliyor.

AKOMbugün gerçekleşmesi bekleniyor kar yağışıVe fırtınaİstanbulluları kentte kara ve deniz ulaşımında yaşanabilecek olası sorunlara karşı önlem almaları konusunda uyardı.

Yağışların Salı günü öğle saatlerinden itibaren etkisini kaybetmesi beklenirken, 1 Şubat Perşembe gününden itibaren sıcaklıkların mevsim normallerine yükselmesi bekleniyor.

Meteoroloji de uyardı

Meteoroloji yarın için İstanbul varsayımını değiştirdi. Yarın İstanbul ve çevre illerde kar yağışı bekleniyor. Öte yandan yarın yurdun büyük bölümünde kar yağışı ve karla karışık yağmur bekleniyor. Soğuk hava dalgası perşembe günü ülke genelinde etkisini kaybedecek.

son durum

Genel Müdürlüğün yaptığı uyarıların ardından akşam saatlerinde Fatih, ÇatalcaVe Silivri’de Kar yağmaya başladı. Mega kentin bazı kesimlerinde yağmur nedeniyle cadde ve sokaklar beyaza büründü. Çatalca’da yoğun kar yağışı nedeniyle bazı araçların yolda mahsur kaldığı öğrenildi.

habermarmaraereglisi.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu