Haber

Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak, Üniversite Tercih ve Tanıtım Günü’ne katıldı

gençlik ve SporBakan Osman Aşkın Bak, Fatih Belediyesi tarafından düzenlenen “Tercihim İstanbul Üniversite Tercih ve Tanıtım Günü” etkinliğine katıldı.

Bakan Bak, Neslişah Sultan Kültür Merkezi’nde düzenlenen etkinlikte tanıştığı gençlerle yaşadıklarını paylaştı.

Eğitim hayatından bahseden Osman Aşkın Bak, makine mühendisi olduktan sonra dil öğrenmek ve yüksek lisans yapmak için İngiltere’ye gittiğini belirtti. Bu süreçte yaşadığı zorlukların altını çizen Bakan Bak, okula para biriktirmek için lokantada ve şantiyede çalıştığını kaydetti.

Gençlere denemekten asla vazgeçmemelerini tavsiye eden Bak, “Özgüven çok önemli. Bunu Türk milleti yapıyor. Kendimizle gurur duymalı ve kendimizi geliştirmeliyiz. Siz hayallerinizin peşinden koşmalısınız. Sizler bizim geleceğimizsiniz. bu vatan için hizmete devam.Hayatınıza dokunan kimseyi asla unutmayın.Sadık olun vefa gösterin.Sevdiklerinizle vakit geçirmeye özen gösterin.Size inanıyoruz.Sevdiğiniz işi yapın.Hayallerinizin peşinden gidin.” terimleri kullandı.

Bakanlık olarak yurt kapasitesini artırmak için çalıştıklarını belirten Osman Aşkın Bak, “Hedefimiz hiçbir öğrencimizi dışarıda bırakmamak. Şu anda yurt kapasitemiz 900 binde. milyon.” dedi.

Bakan Bak, ilk kez bilgisayar ve cep telefonu alacak gençlere ÖTV’nin bir defaya mahsus kaldırılmasına ilişkin çalışmaların devam ettiğini ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın yakında bilgi vereceğini bildirdi.

Osman Aşkın Bak’a konuşmasının ardından plaket takdim edildi.

haberkecioren.xyz

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu