Haber

DP Sözcüsü Altıntaş’tan Finike-Kalkan otoyoluna tepki

ANKARA (İGFA) –Demokrat Parti (DP) Sözcüsü ve İzmir Milletvekili Haydar Altıntaş, TBMM’ye sunduğu soru önergesinde Batı Akdeniz’de yapılması planlanan otoyol projesini eleştirerek Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu’ndan cevap talebinde bulundu. “Antalyalılar otoyol projesinin iptal edilmesini istiyor.”

Altıntaş, duble yol etki alanı ve yakın çevresinde doğal ve kültürel varlıkların bulunması nedeniyle bölge halkının projeye tepki gösterdiğini belirtti. “Projenin hayata geçmesi halinde 11 arkeolojik alan ve 9 koruma alanının zarar göreceği, 66 bin 73 ağacın kesileceği iddia ediliyor.” söz konusu.

“LİKYA ORKİDE, KAPUTAŞ ANDİZOT VE GÜMÜŞ HAÇ KARAYOLU NEDENİYLE KAYBOLABİLİR!”

Altıntaş, soru önergesinde şu ifadeleri kullandı:

“Finike-Demre-Kaş-Kalkan arasında yapılması planlanan otoyol projesinde çalışmaların devam ettiği kamuoyuna açıklandı. En az 60 metre genişliğindeki duble yolun etki alanı ve yakın çevresinde doğal ve kültürel varlıkların bulunması nedeniyle yerel halk projeye tepki gösterdi. Projenin hayata geçmesi halinde 11 arkeolojik alan ve 9 koruma alanının zarar göreceği, 66 bin 73 ağacın kesileceği iddia ediliyor.

Duble yolun geçeceği bölge, 22’si endemik olmak üzere 454 bitki türüne ev sahipliği yapıyor. Duble yolun dünyada sadece bu bölgede yetişen Likya Orkidesi, Kaputaş Kır Çiçeği ve Sürmeli Çiğdem bitkilerinin yayılış alanlarından geçeceği ve bu endemik türlerin popülasyonuna zarar vereceği belirtiliyor.

Yol güzergahında 118 hektar tarım arazisi, 57 hektar orman alanı, 44 hektar zeytinlik ve 95 hektar maki bitki örtüsü alanı olmak üzere toplam 321 hektar alanın tahrip olacağı belirtiliyor.

Bu içerikte;

1) Duble yol projesinin neden olduğu kayıplara ilişkin değerlendirme raporu hazırlandı mı?

2) Mevcut yolların iyileştirilmesi ve duble yol projesinin iptali konusunda yerel halkın talepleri dikkate alınacak mı?

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu