Ekonomi

Fransız Parlamentosu kripto şirketleri için daha katı kurallar uygulayacak

Salı günü, Fransız Meclisi kripto şirketlerini daha katı kurallara tabi tutmak için oy kullandı. Kararın önümüzdeki günlerde yasalaşması planlanıyor.

Senato tarafından onaylanan yasa tasarısı, iç denetim, siber güvenlik ve çıkar çatışmalarına ilişkin kararları kapsıyor.

Parlamentoyla ilgili bu kararın, piyasadaki düzensizlikler ve Avrupa Birliği’nin açıkladığı yeni yasalar doğrultusunda alındığı düşünülüyor.

Fransa bir kripto merkezi olma yolunda emin adımlarla ilerliyor. Binance ve Bitstamp gibi şirketler, ülkenin Sermaye Piyasası Kurulu’na (AMF) sorunsuz bir şekilde kaydoldu. Devlet nezdinde kayıtları, yönetişim denetimlerini ve kara para aklama maddelerini içerir. Aslında bu, ülkede ticaret hizmeti sunan tüm şirketler için şarttır. Ancak artık hiçbir şirketin lisansı yok ve lisanslama prosedürleri çok daha karmaşık, bu da işleri zorlaştırıyor.

Oylama, FTX borsasının çöküşü ve Kripto Varlık Düzenleme Piyasalarının (MiCA) yürürlüğe girmesinden önce Aralık ayında Senatör Hervé Maurey tarafından gündeme getirildi. Düzenleyiciler bu kararı desteklese de plan uygulanamaz olarak kabul edildi.

Son olarak, Fransız parlamentosunun her iki meclisi, Ocak 2024’ün prestijiyle şirketleri lisans almaya zorlamadan tescil ettirebilecekleri bir yasa tasarısı üzerinde anlaştılar.

Bu yazı ilk olarak CoinDesk Türkiye’de yayınlandı.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

-
Başa dön tuşu