Haber

Almanya Başbakanı Scholz’dan Erdoğan’a: İsrail’e yönelik suçlamalar saçma

Almanya Başbakanı Olaf Scholz, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Berlin ziyaretinden günler önce İsrail’e ilişkin açıklamalarını eleştirdi. Scholz, Erdoğan’ın İsrail’e yönelik ‘faşizm’ suçlamasının ‘saçma’ olduğunu savundu.

Almanya Şansölyesi: “İsrail bir demokrasidir. İnsan haklarına ve uluslararası hukuka bağlı ve buna göre hareket eden bir ülkedir. “Bu nedenle İsrail’e yönelik suçlamalar saçmadır” dedi.

ERDOĞAN NE DEMİŞTİ?

Cumhurbaşkanı Erdoğan, 10 Kasım’da Atatürk Kültür, Dil ve Tarih Yüksek Kurumu’nun düzenlediği Beştepe Milli Kongre ve Kültür Merkezi’nde yaptığı konuşmada Gazze’deki çatışmalara değindi. İsrail’i “faşizm”le suçlayan Erdoğan, “Bir felaket” dedi. Bir felaket, bir insanlık suçu tüm dünyanın gözü önünde yaşanıyor” diyerek şu açıklamalarda bulundu:

“Filistin halkının binlerce yıldır yaşadığı toprakları gasp edenler, kendi faşizmleriyle meşruiyeti sorgulanır hale gelen, geçmişi sadece 75 yıllık bir devlet inşa etmeye çalışıyorlar. Sadece bu da değil, nükleer silah kullanma tehdidiyle, ülkemiz topraklarını da kapsayan vaat edilmiş topraklar yanılsamasıyla sabrımızı sınıyorlar. Teknolojik üstünlüklerine ve uyguladıkları ahlaksız zulme rağmen Filistin’in masum çocukları, kadınları ve yaşlılarıyla baş edemeyenlerin, bu kaba rüyadan uyanacakları günler yakındır.” (DIŞ HABER)

canakciajans.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu