Haber

Yeşil Sol Parti ikinci tur için kararını verdi

ANKARA – Yeşil Sol Parti ve HDP seçim sonrası ilk MYK toplantısını gerçekleştirdi. Seçim sonuçlarının kapsamlı bir şekilde anlatıldığı toplantıda, Millet İttifakı’nın cumhurbaşkanı adayı Kemal Kılıçdaroğlu’na birinci cinsiyette olduğu gibi ikinci tıp yarışında da destek verilmesi kararlaştırıldı.

Bugün yayınlanacak sonuç bildirgesinde karar ilişkilerini kapsamlı bir şekilde değerlendiren Yeşil Sol Parti ve HDP yönetimi, 28 Mayıs seçimlerine giden süreçte önceliğin bu seçim olduğu konusunda mutabık kaldı.

YEŞİL SOL PARTİ GÜCÜYLE SAHADA OLACAK

28 Mayıs’ta yapılacak olan toplantıda tüm gücün ikinci cinse devredilmesi ve muhalefetin seçimi kazanması için çaba gösterilmesi gerektiği belirtildi.

‘İLK TURDAN TUTUMUMUZ FARKLI OLMAYACAK’

Yeşil Sol Parti’nin ikinci tipe giden süreçteki tavrının birinci tipten farklı olmayacağı belirtilirken, sadece metodolojik bir farklılaşma olacağı ve amaca yönelik toplantı ve toplantılar düzenleneceği ifade edildi. Kalabalık mitingler yerine

ÖNCELİK 28 MAYIS

Mevcut seçim sonuçlarını, partinin oylarındaki düşüşü ve eleştirileri kapsamlı bir şekilde değerlendiren HDP ve Yeşil Sol Parti yöneticileri, cumhurbaşkanlığı seçiminin ikinci turunun tamamlanmasının ardından bu konudaki tartışmaları derinleştirme kararı aldı.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu