Haber

Temmuz ‘en sıcak ay’

Avrupa Birliği’nin Copernicus İklim Değişikliği Servisi, Temmuz 2023’ün ölçümlerin başlamasından bu yana ‘en sıcak ay’ olarak kayıtlara geçtiğini duyurdu. Bu yılın sıcaklık rekorunun kırıldığı 2016 yılını geride bırakabileceği kaydediliyor.

Kopernik tarafından Salı günü yapılan açıklamada, ortalama yüzey hava sıcaklığının geçtiğimiz ay 0,33 santigrat derece artarak Temmuz 2019’da 16,63 dereceyi aştığı belirtildi. -2020.

Copernicus ve Dünya Meteoroloji Örgütü (WMO), Temmuz ayında bu yıl sıcaklık rekoru kırma ihtimalinin yüksek olduğunu açıklamıştı. Verilere göre 2023 yılında son yılların ortalamasının 0,43 santigrat derece üzerindeydi.

Copernicus İklim Değişikliği Servisi’nin müdür yardımcısı Samantha Burgess, bunun “gezegen için korkunç sonuçları” olacağına dikkat çekti. Burgess, aşırı hava olaylarının giderek arttığını ve sera gazı emisyonlarının azaltılması gerektiğini belirtti.

Copernicus’un verilerine göre, Temmuz ayında Kuzey Avrupa’nın çoğu ile Karadeniz, Ukrayna ve Rusya’nın kuzeybatısında eskisinden daha fazla yağış kaydedildiği belirtildi. İtalya ve Güneydoğu Avrupa’da kuraklık vardı. Şu anda kış mevsiminin yaşandığı Güney Kutbu’nda deniz buzu, uydu gözlemlerinin başlamasından bu yana en düşük seviyede ölçüldü. (DW Türkçe)

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu