Haber

Miranda’nın büstü İzmir’de açıldı

Miranda’nın büstü İzmir’de açıldı

İzmir’in Latin Amerika ile bağları güçleniyor

Düşünce önderi ve Güney Amerika’nın bağımsızlık mücadelesinin en önemli aktörlerinden Francisco de Miranda’nın büstü Bostanlı’da açıldı. İzmir Büyükşehir Belediyesi Başkan Yardımcısı Mustafa Özuslu, bu büstün iki halk arasındaki yakınlaşmanın başlangıcı olacağını söyledi. Venezuela ayrıca 1998 yılında başkent Karakas’ta bir meydana Mustafa Kemal Atatürk’ün heykelini yerleştirmişti.

Venezuela ve İzmir Büyükşehir Belediyesi işbirliğiyle Latin Amerika’nın bağımsızlık liderlerinden Francisco de Miranda’nın büstü Bostanlı Güzel Sanatlar Parkı’nda açıldı. Açılışa İzmir Büyükşehir Belediyesi Başkan Yardımcısı Mustafa Özuslu, Dışişleri Bakanlığı İzmir Temsilcisi Büyükelçi Naciye Gökçen Kaya, Venezuela’nın Ankara Büyükelçiliği Müsteşarı Antonio Jose Morillo Perdomo, İzmir Büyükşehir Belediyesi bürokratları ve vatandaşlar katıldı. Açılışın ardından Venezuela’nın Ankara Büyükelçiliği Müsteşarı Antonio Jose Morillo Perdomo, İzmir Büyükşehir Belediyesi’ni ziyaret etti. Büyükelçi Müsteşarı, İzmir Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Mustafa Özuslu tarafından ağırlandı.

Özuslu: “Gelecek için de güzel bir başlangıç ​​olsun”

Baskının iki halk arasındaki yakınlaşmanın başlangıcı olacağını belirten İzmir Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Mustafa Özuslu, “Mustafa Kemal Atatürk, istiklal ve milli kurtuluş mücadelemizin en önemli isimlerinden biridir. Türk halkına değerleri aşılayan bir lider. Venezuela’da da böyle liderler var. “Francisco de Miranda da dünyaya aynı perspektiften bakıyor” dedi.

Perdomo: “Bağımsızlık mücadelesinden daha fazlasını taşıyor”

Büyükelçi Müsteşarı Antonio Jose Morillo Perdomo, Latin Amerika’nın bağımsızlık mücadelesinin en önemli aktörlerinden Francisco de Miranda’ya duyduğu saygıyı büstü önünde dile getirdi. Perdomo, baskın için İzmir Büyükşehir Belediyesi’ne teşekkür etti.

Kaya: “Büyükşehir Belediyesini canı gönülden tebrik ediyorum”

Dışişleri Bakanlığı İzmir Temsilcisi Büyükelçi Naciye Gökçen Kaya, “Şili’de büyükelçi olarak görev yapmış bir büyükelçi olarak Latin Amerika ile Türkiye, özellikle de İzmir arasında büyük benzerlikler olduğunu düşünüyorum. “Bu büstün açılışında emeği geçen İzmir Büyükşehir Belediyesi’ni canı gönülden kutluyorum” dedi.

İzmir’i de ziyaret etti

Venezüellalı General Francisco de Miranda da yaşadığı toprakları özgürleştirme çabası öncesinde yaptığı gezi kapsamında İstanbul ve İzmir’i ziyaret etti. Dönemin en güçlü devletlerinden biri olan Osmanlı İmparatorluğu’nun devlet yapısını ve işleyişini inceledi. Latin Amerika bağımsızlık mücadelesi tarihinde adı Simon Bolivar’la birlikte anılan Miranda, 3 Temmuz 1786’da İzmir’e geldi ve 12 Temmuz’a kadar burada kaldı. Miranda, İzmir’in ekonomik durumu ve faaliyetleri hakkında da gözlemlerde bulundu.

Kaynak: (BYZHA) Beyaz Haber Ajansı

habersulakyurt.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu