Haber

Lütfü Savaş: “Ben Antakya Belediye Başkanı iken Emek Mahallesi’ni riskli bölge ilan edip Kentsel Dönüşüm Alanı olması için başvuranlar…

Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Lütfü Savaş, “Ben Antakya Belediye Başkanı iken Emek Mahallesi’nin riskli bölge ilan edilmesi ve kentsel dönüşüm alanı olması için başvuruda bulunan bendim. Biz iyileşmek için gece gündüz çalışırken. Yaralarımızı, bu asılsız haberleri yapanları milletin vicdanına havale ediyorum.”

Hatay Büyükşehir Belediyesi, Hatay Emek Mahallesi’ndeki kentsel dönüşüm iddialarıyla ilgili çıkan haberler üzerine yazılı açıklama yaptı. Sabah Gazetesi’nde yer alan haberde, “Lütfü Savaş’ın 2019 seçimlerinde adaylık sürecinde deprem sonrası binaların yıkıldığı Emek Mahallesi’nde kentsel dönüşüm karşıtı miting düzenlediği ortaya çıktı. ,” gerçeğinden uzak ve tamamen temelsizdir.

Açıklamada; Lütfü Savaş’ın Antakya Belediye Başkanı iken Emek Mahallesi’ni riskli bölge ilan ederek bölgenin kentsel dönüşüm alanı olması için başvuruda bulunduğu, yerel seçimlerin ardından bölgenin yetkisinin Büyükşehir Belediyesi’ne geçtiği kaydedildi. Antakya Belediyesi. Belediyeden yapılan açıklama şöyle:

“Bölgeye uygulanan ve plana işlenmesi için Hatay Büyükşehir Belediyesi’ne gönderilen plan, kentsel dönüşüm projesinden çıkarılmış, konum ve nüfus/alan olarak yeni bir çöküntü mahallesine dönüştürüldüğü görülmüş, Hatay Büyükşehir Belediyesi tarafından sosyal donatı alanlarının (okul, sağlık ocağı, geniş yekpare yeşil alanlar, otoparklar vb.) Tüm uyarılara rağmen Antakya Belediyesi bölgesi TOKİ Arsuz’daki tekelin parselleri teslim edildi.

İddialara ilişkin Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Lütfü Savaş, “Ben Antakya Belediye Başkanı iken Emek Mahallesi’ni riskli alan ilan eden ve kentsel dönüşüm alanı olması için başvuran bendim.

kepezhaber.xyz

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu