Haber

Libya Devlet Yüksek Konseyi Başkanı, özgür ve şeffaf seçimler için tüm taraflarla iletişim kuracak

Libya Devlet Yüksek Konseyi Lideri Mohammed Monopole, “özgür ve şeffaf” seçimler için ülkedeki tüm partilerle irtibat halinde olacağını belirtti.

Devlet Yüksek Konseyi Basın Ofisi’nden yapılan açıklamaya göre, 6 Ağustos’ta yapılan oylamada Halid el-Mişri’nin yerine seçilen Monopole, eski Libya Devlet Yüksek Konseyi Lideri Abdurrahman es-Suveyhli ile bir araya geldi.

Siyasi gelişmeler ve ulusal uzlaşma sürecinin ele alındığı görüşmede Monopole, Libya halkının özgür ve şeffaf seçim beklentilerinin gerçekleştirilmesi ve ülke çıkarları için tüm taraflarla bağlantılar kuracağını ve iş birliği yapacağını kaydetti.

Suveyhl, geçen hafta Libya Devlet Yüksek Şurası Başkanlığı’na seçilen Muhammed Tekle’yi de tebrik etti.

Libya’da seçim müzakereleri

BM liderliğindeki Libya Siyasi Diyalog Forumu’nun Kasım 2020’de yaptığı toplantılarda ülkede cumhurbaşkanlığı ve milletvekilliği seçimlerinin 24 Aralık 2021’de yapılmasına karar verilmiş ancak gruplar arasındaki anlaşmazlıklar nedeniyle seçimler gerçekleştirilememişti.

Libya Devlet Yüksek Konseyi ve Temsilciler Meclisi’nin altı üyesinden oluşan Seçim Kanunlarını Belirleme Komisyonu, Anayasa Beyannamesi’nin 13’üncü maddesini değiştirmek için son dönemde Fas’ın kuzeybatısındaki Buznika kentinde toplanıyor. ülkedeki seçimlerin anayasal temeli olarak kabul edilen .

Komite üyelerinin Libya’da 3 Haziran’da seçim yapılmasının önünü açan yasaları oy çokluğu ile kabul ettikleri açıklandı.

Öte yandan, Danıştay’ın 61 üyesinden 54’ü, Temsilciler Meclisi’nin bazı üyeleri ile ülkenin en güçlü muhalefet partilerinden biri olan Adalet ve İnşaat Partisi ve diğer bazı partiler de seçime katıldıklarını açıkladı. Fas’taki görüşmenin sonuçlarını farklı açıklamalarda kabul etmedi.

Libya’da Seçim Maddelerini Belirleme Komisyonu’ndan 9 Haziran’da yapılan yazılı açıklamada, seçim yasa tasarısının üyelerin oybirliğiyle kabul edildiği, kesinleştiği ve bir sonraki seçimlerin bunlara göre yapılacağı belirtildi. yasalar.

baglar-ajans.xyz

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu