Ekonomi

Japonya’da hane halkı harcamaları beklenenden fazla düştü

Japonya’da hane halkı, ısrarcı enflasyonun satın alma gücünü zayıflatmaya devam etmesi nedeniyle Temmuz ayında harcamaları kıstı.

Japonya İçişleri ve Haberleşme Bakanlığı tarafından Salı günü yayınlanan verilere göre, tüketicilerin otomobil ve telekomünikasyon harcamalarını kısması nedeniyle harcamalar Temmuz ayında bir önceki aya göre yüzde 2,7 düşerek Şubat 2022’den bu yana en büyük düşüşü gösterdi. Temmuz ayında hane halkı harcamaları geçen yılın aynı ayına göre yüzde 5,0 azaldı. Bu sayı analistlerin tahminlerinin iki katıydı.

Zayıf bilgi, enflasyonun fiyat artışlarını geride bırakmaya devam etmesi ve tüketici harcamalarının salgın öncesi seviyelere düşmesi. altında Bu durum ekonomideki toparlanmanın yurt içinde ivme kazanmakta zorlandığına dair işaretleri artırıyor. Çekirdek tüketici fiyatları Temmuz ayında bir önceki yıla göre yüzde 3,1 oranında arttı.

Başbakan Fumio Kishida, bu sonbaharda açıklanacak yeni bir ekonomik önlemi planlarken, yakıt takviyelerini hanelere yardım etmek için önceden planlanan sürenin ötesine genişletip uzatacağını söyledi. Akaryakıt fiyatı, mevcut koşullara rağmen son zamanlarda rekor seviyeye yükseldi.

habergemerek.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu