Haber

HDP aday gösterecek mi? İttifak ne yapacak? Toplantı sonrası açıklama!

HDP Eş Genel Başkanı Mithat Sancar, cumhurbaşkanı adaylığı konusunda izleyecekleri yolu sarsıntıdan önce açıkladıklarını hatırlatarak, “Ancak depremin yarattığı şok ve büyük yıkım bizi bu süreci yeniden değerlendirme kararına götürdü. Bu süreci yeniden değerlendirme çabalarımız devam ediyor.”söz konusu.

Parti genel merkezinde muhteşem bir şekilde toplanan HDP Merkez Yürütme Kurulu (MYK) toplantısında siyasi gelişmeler değerlendirildi. Görüşmenin ardından basın açıklaması yapan Sancar, geniş demokrasi ittifakı yaklaşımı doğrultusunda kararlılıkla politika izlediklerini söyledi.

Sancar, “Toplumsal uzlaşma, özgür siyaset ve evrensel insani değerler ile demokrasi ve hukuk ilkeleri temelinde 3. Yol mücadelemizi büyütüyoruz. Açıkladığımız 11 maddelik duruş belgemizin temel yaklaşımı buydu. 27 Eylül 2021’de yaklaşık 1.5 yıl önce.Arkanızdayız.” dedi.

Demokratik bir cumhuriyete ulaşmanın, mevcut iktidarlarla veya onu değiştirmek isteyen restorasyon savunucularıyla mümkün olmadığını belirten Sancar, şunları kaydetti:

Çözüm, tüm bu anlayışların buluştuğu, halkların, emekçilerin, gençlerin, ezilen ve dışlananların, kimliklerin ve inançların ortak çıkarlarına dayanan Emek ve Özgürlük İttifakı’nın hedeflediği en geniş demokratik mücadele ve irade ortaklığıdır. .”

GELİŞMELERİ TAKİP EDECEĞİZ

Konuşmasının ardından bir gazeteci, “CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu aday olursa Emek ve Özgürlük İttifakı’nın tavrı ne olur?” sorusuna Sancar, “Bu konuda nasıl bir yol ve yöntem izleyeceğimiz sözcülerimiz ve temsilcilerimiz tarafından defalarca açıklandı. Gelişmeleri elbette takip edeceğiz. Kurullarımız ve ittifak güçlerimizle birlikte değerlendireceğiz. Bu süreçlerin sonucu.”cevabı verdi.

İTTİFAK NE OLACAK?

Sancar, Emek ve Özgürlük İttifakı’nın cumhurbaşkanı adayı sorusuna yanıt olarak şunları söyledi:

“Cumhurbaşkanı adaylığını nasıl izleyeceğimizi depremden önce açıklamıştık. Ancak deprem ve yaşanan büyük yıkım bu süreci yeniden değerlendirmemize neden oldu. Bu süreci yeniden değerlendirme çabalarımız devam ediyor.

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener’in altılı masa ile ilgili açıklamalarının sorulması üzerine Sancar, “Gelişmeleri takip ediyoruz. Müzakere ve istişare süreci devam ediyor.” ifadelerini kullandı.

habererdemli.xyz

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu