Haber

Grand Prix Kültepe etabına Kayseri Erciyes ev sahipliği yapacak

Bisiklet sporunun Türkiye’deki merkezi haline gelen ve geleneksel uluslararası yol bisikleti yarışmalarına ev sahipliği yapan Kayseri Erciyes, Grand Prix Kültepe etabıyla yoluna devam edecek.

Kış sporlarının yanı sıra yaz aylarında profesyonel antrenman kampı, dağ ve doğa sporları üssü olarak birçok spor dalında profesyonel sporcuların çekim noktası olan Erciyes, takvimde dünyanın en çok bisiklet yarışlarına ev sahipliği yapan yer konumunda. merkezi İtalya’da bulunan Uluslararası Bisikletçiler Birliği UCI (Union Cycliste Internationale). bilinen. Uluslararası Bisikletçiler Birliği UCI ve Türkiye Bisiklet Federasyonu öncülüğünde 8 Temmuz ve 19 Ağustos tarihleri ​​arasında düzenlenen Erciyes Uluslararası Yol Bisikleti Yarışları, Erciyes Yüksek İrtifa ve Spor Kayseri Büyükşehir Belediyesi himayesinde Erciyes A.Ş., Spor A.Ş. ve Bisiklet Turizmi Derneği ekleriyle devam ediyor. Bisiklet yarışlarına başta Türkiye olmak üzere dünyanın her yerinden bisiklet grupları katılıyor.

8 Temmuz Cumartesi Grand Prix Erciyes etabı ile başlayan yarışlar, 30 Temmuz 2023 Grand Prix Kültepe etabı ile devam edecek.

144 kilometrelik GP Kültepe tipinde Anadolu Mükemmellik Arazi Bilim Merkezi’nde start alacak bisikletçiler, Bünyan-Tatılı ile devam edecek ve Anadolu Harikalar Diyarı Bilim Merkezi’nde sona erecek.

Ayrıca Türkiye’de ilk kez düzenlenecek ve 4 ili kapsayacak olan Tour of Anadolu MTB Dağ Bisikleti Şampiyonası müsabakalarının ilk durağı Kayseri Erciyes olacak. 24-27 Ağustos 2023 tarihlerinde gerçekleştirilecek olan etaplı yarışlara Erciyes Kayak Merkezi’nden start verilecek. Kayseri’den yola çıkacak bisikletçiler, Kırşehir, Nevşehir ve Kırıkkale illerinde Anadolu’nun keyiflerine pedal çevirecek.

Yarış programı şöyle: “30 Temmuz 2023 Grand Prix Kültepe. 19 Ağustos 2023 Grand Prix Kaisareia (Erkekler). 19 Ağustos 2023 Grand Prix Kaisareia (Bayanlar). 24-27 Ağustos 2023 Tour of Anatolia MTB Kupası.” – KAYSERİ

haberpazarcik.xyz

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu