Ekonomi

Deprem bölgesi için seyyar tuvalet ve banyo imalatları devam ediyor

Çeşitli kurum ve kuruluşlar depremzedelerin tuvalet ve banyo sorunlarının çözümü için çözüm üretmeye çalışıyor ve deprem bölgesinde çalışma grupları çalışıyor.

Depremden etkilenen bölgelere tuvaletler gitmeye başladı.

Üretim hızlandırıldı

Türk sanayicileri, Kahramanmaraş’ta depremden etkilenen 11 ilde depremzedelerin hijyen ve temizlik ihtiyaçlarını karşılamak amacıyla seyyar tuvalet ve banyo üretimine hız verdi.

Kriz merkezi 7 gün 24 saat çalışmaktadır.

Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı’ndan yapılan açıklamaya göre, depremlerin ardından bakanlık bünyesinde faaliyete geçen kriz merkezi, bölgeye yönelik yardımları 7 gün 24 saat koordine ediyor.

OSBÜK, organize sanayi bölge müdürlükleri, sanayiciler ve küçük ve orta ölçekli işletmelerden gelen yardımlar, AFAD ve Türk Kızılayı aracılığıyla ihtiyaç sahipleriyle buluşturulmaktadır.

Sanayici hijyen ve temizlik malzemeleri alanına yöneliyor

Hijyen ve saflık malzemesi üreticileriyle önceliklere göre temasa geçen kriz merkezi, Türkiye’nin dört bir yanındaki sanayi kuruluşlarından bölgeye malzeme gönderirken, söz konusu işleri üretme potansiyeli olan sanayiciler de bu alana yönlendiriliyor.

Bölgeye gönderilen hijyen ve temizlik malzemelerinin ortasında dezenfektan, kolonya, sıvı sabun, çamaşır suyu, bulaşık deterjanı, hijyenik ped ve ıslak mendil gibi eserler bulunuyor.

KOSGEB ile üretim hızlandı

Portatif tuvalet ve banyolar kriz merkezine uygun olarak bölgeye ulaştırılmaktadır. Türkiye genelinde imalat yapan KOBİ’ler, KOSGEB aracılığıyla prefabrik tuvalet ve banyo üretimine hız verdi.

Mutfaklı ve tuvaletli ofis tipi konteynerler de kamyonlara yüklenip uygun yerlere kuruluyor.

Hijyen malzemeleri kamyonlarla gönderildi

Bu kapsamda Ankara İvedik OSB’de endüstriyel temizlik ürünleri üreten firmalar sallanan bölgenin hijyen ihtiyacını karşılamak için fazla mesai yapıyor.

“Bölgeye 15 tır teslim edildi”

Açıklamada görüşlerine yer verilen İvedik OSB Yönetim Kurulu Başkanı Hasan Gültekin, bölgeye çeşitli temel ihtiyaçların yanı sıra hijyen malzemelerinin de bulunduğu 15 TIR’ın ulaştırıldığını, iyileşmek için talepleri karşılamak için ellerinden geleni yaptıklarını belirtti. devlet-sanayi işbirliği ile bölgenin yaralarını sarmaktadır.

“50 can konteyneri gönderildi”

Başkent OSB’de konteyner üreten bir kurumun yetkilisi Orhan Turan, AFAD koordinasyonunda bölgeye günde 50 adet can konteyneri gönderdiklerini belirterek, kademeli olarak çoklu ve tekli seyyar tuvalet ve banyoları depremzedelerin hizmetine sunduklarını söyledi. üretim süreçlerinden sonra.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu