Haber

Borçka’da 4 yıl sonra aynı tablo… Yine sel vurdu

Borçka’da 4 yıl sonra aynı tablo… Yine sel vurdu

Artvin’in Borçka ilçesinde cemaatin mahsur kaldığı cami 4 yıl önce de aynı durumla karşı karşıya kalmıştı.

ARTVİN – Artvin’in Borçka ilçesine bağlı Küçükköy Mahallesi’nde önceki gün sabah saatlerinde başlayan şiddetli yağışların etkili olduğu 4 yıl sonra yeniden su baskını yaşandı.

Artvin’de iki gündür devam eden şiddetli yağış yerini sel ve heyelanlara bıraktı. Şiddetli yağıştan olumsuz etkilenen Borçka ilçesinde derelerin taşması sonucu ev ve işyerleri sular altında kaldı, yollar göle döndü. Heyelan nedeniyle Hopa-Borçka karayolu başta olmak üzere birçok köy yolu ulaşıma kapanırken, 10’dan fazla araç da sel sularından zarar gördü. Gece geç saatlerde meydana gelen heyelanın boyutu şafak vakti ortaya çıktı. Selden etkilenen Küçükköy Mahallesi’nde bulunan Kaleiçi Camii de heyelandan nasibini aldı. Miraç Kandili nedeniyle cemaatin kalabalık olması nedeniyle sular altında kalan caminin çevresi sularla doldu. İnsan boyunu aşan sel suları nedeniyle cemaat camiden çıkamayınca, Borçka Belediyesi’nin iş makinaları imdada yetişti. Cemaat iş makinelerinin kova kısmına bindirilerek camiden tahliye edildi.

4 yıl sonra aynı fotoğraf

Borçka ilçesinde meydana gelen su baskını akıllara 2019 yılında yaşanan sel ve su baskınlarını getirdi. Kaleiçi Camisi bugün olduğu gibi o gün de sular altında kaldı. Heyelanı önlemek amacıyla caminin önündeki derede iyileştirme çalışmaları yapılmasına rağmen bu kez heyelan camiyi dereden değil Hopa-Borçka karayolundan buldu.

Bölge esnafından Yaşar Özdemir, 4 yıl önce yaşanan sel felaketini hatırlatarak, bu kez heyelanın 4 yıl öncekinden daha büyük olduğuna dikkat çekerek, “Yoğun yağışlardan dolayı iş yerlerimiz, müşterilerimiz mağdur oldu. ve mahallenin arabaları sular altında kaldı. Ben marangozum, işyerimde hiçbir şeyim kalmadı. Ne yapmalıyız?” , hayatımızı kurtardık. Tam da mübarek gece vaktiydi ve biz camideydik. Dağ yıkılıp dereyi tıkadı, dere bu kez bizi otoyoldan bastı. Artık devletimize sığındık, yapabileceğimiz bir şey yok. Yıllardır yaşıyoruz. 4 yıl önce bunu bir kez daha yaşadık. Bu sel 4 yıl önceki selden daha büyüktü. Bildiklerimiz “Karayollarından akan dere geldi. Canımızı kurtardık. Bazıları camiye sığındı ama ben sadece belime kadar suyla kurtuldum” dedi.

altinorduajans.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu