Haber

Bakan Kurum, Kahramanmaraş merkezli depremlerin ilk ayında devam eden çalışmaları paylaştı.

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, 6 Şubat’ta meydana gelen depremlerden etkilenen Kahramanmaraş merkezli bölgelerdeki konteyner kentlerdeki yaraların sarılmaya devam ettiğini belirtti.

Kurum, Kahramanmaraş merkezli depremlerin 1. ayında devam eden çalışmalara ilişkin sosyal medya hesabından paylaşımda bulundu.

“Yüzyılın felaketi” olarak nitelendirilen depremlerin üzerinden bir ay geçtiğini hatırlatan Kurum, “İlk saatlerden itibaren devletimizin tüm imkânlarıyla bölgede milletimizin emrindeyiz. onun sözü

Kurumun paylaştığı videoda, deprem bölgesindeki çalışmalar kapsamında Gaziantep’in Nurdağı ilçesindeki konteyner kentte depremzedeler için oluşturulan sosyal alanlara da yer verildi. Bölgede depremzedelerin barınma, sıcak su ve yemek ihtiyaçlarının karşılanmasının yanı sıra çocuklar için oyun parkları da yapıldı.

Nurdağı’ndaki konteyner kent görüntülerinde depremzede bir kadın, “Konteynerde her türlü ihtiyacımız var. Bize her türlü imkanı sağladılar. Allah devletimizden razı olsun, Allah göstermesin” felaket yine olur.” ifadesini kullandı.

Depremzede bir kadın daha, “Sıcak suyumuz var, kaloriferimiz var, yemeğimiz esasen geliyor” dedi. dedi.

Yaşlı bir kadın, bir an önce depremzedeler için evler inşa etmek ve evlerine taşınmak istediğini dile getirdi.

Bir depremzede daha inançlarının çok yüksek olduğunu belirterek, “Bir yıl içinde teslim edileceğini düşünüyoruz. Çünkü yapılanlara nazaran kısa sürede yapılır diye düşünüyoruz. Devletimize güveniyoruz.” söz konusu.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu