Ekonomi

ATO’dan büyükelçilere ve yabancı misyon temsilcilerine resepsiyon

Ankara Ticaret Odası (ATO), büyükelçiler ve yabancı misyon temsilcilerini ağırladığı TRAVELEXPO Ankara Fuarı’nda bir resepsiyon düzenledi.

ATO Başkanı Gürsel Baran, “TravelExpo Ankara 6. Uluslararası Turizm ve Seyahat Fuarı”nda ATO’nun açtığı standta, Cumhuriyetin 100’üncü yılı dolayısıyla Başkent’te görev yapan büyükelçiler ve yabancı misyon temsilcilerini ve ATO’yu ağırladı. Aralarında AB Türkiye Delegasyonu Başkanı Büyükelçi Nikolaus Meyer-Landrut ve KKTC Ankara Büyükelçisi İsmet Korukoğlu’nun da bulunduğu 50’ye yakın ülkenin büyükelçileri ve yabancı misyon temsilcilerinin katıldığı resepsiyonda konuşan Baran, Türkiye Cumhuriyeti’nin kuruluş dönemini ve Türk milletinin çabalarıyla, “O dönemde sermayesi bile olmayan genç bir ülke olan Türkiye, kıtalar arasında stratejik yatırımlar yapan, mal ve hizmetleriyle küresel tedarik sisteminde yer alan güçlü bir ülkeye dönüştü. Bugün yakın coğrafyamızda sıkıntılı süreçler yaşanırken, Türkiye güvenli bir liman ve barış adası olarak varlığını sürdürüyor.” dedi.

İsrail’in Gazze’ye yönelik saldırılarına değinen Baran, “İsrail’in Gazze’yi hedef alarak başlattığı ve daha sonra tüm Filistin topraklarına yayılarak çok sayıda masum çocuk, kadın ve yaşlı sivilin hayatını kaybetmesine neden olan saldırılarını üzüntüyle kınıyoruz.” Bölgede kalıcı barışın tesisi için uluslararası kuruluşları harekete geçmeye davet etti.

“Ankara sizin de eviniz”

Baran, Cumhuriyetin 2. yüzyılını ve Ankara Ticaret Odası’nı Cumhuriyetin bağımsızlık ruhunu yansıtan başkentte başlatmanın heyecanını yaşadıklarını belirterek, “Binlerce yıllık tarihinde birçok medeniyetin yaşadığı Ankara’mız. Tarih, cumhuriyetimizin başkenti, Ankara Ticaret Odamız ve 130’dan fazla ülke. “Bu nedenle Ankara sadece evimiz değil, aynı zamanda saygın büyükelçilerimizin ve diplomatik temsilcilerimizin evidir” dedi.

Baran, bir asırdır gerçek halkın sesi olan ve ekonomik kalkınmaya öncülük eden Ankara Ticaret Odası olarak yeni başarılara imza atmak için çalışmalarını sürdürdüklerini belirterek, Ankara’nın eğitim, sağlıkta Türkiye’nin parlayan yıldızı olduğunu söyledi. , kongre ve fuar turizmi. Baran, “Ankara ekonomisinin ağırlığı hizmet sektöründedir. Bugün bulunduğumuz fuarın konusu olan turizm, ekonomimizin yüzde 70’inden fazlasını oluşturan hizmet sektörünün en önemli unsurları arasında yer alıyor. “

Ankara’nın üniversiteleri, kamu ve özel hastaneleriyle sadece Türkiye’ye değil dünyaya hizmet verdiğini belirten Baran, “Başkent, yüksek teknolojiye sahip sağlık hizmetleri, yetişmiş insan gücü, teknolojik altyapısı ve maliyetleri açısından sağlık turizmi açısından avantajlı. 52 hastane, 25 özel hastane.”Merkez dahil 376 merkezle sunduğumuz hizmetlerden yararlanan sağlık turisti sayısı her geçen gün artıyor. 2019 yılında 100 bin hastayı ağırlayan başkentimiz, geçen yıl yaklaşık 350 bin yabancı hastayı ağırladı.”

“Ankara insanlık tarihine ışık tutuyor”

Ankara’nın tarihi ve kültürel mirasıyla önemli bir kent olduğunun altını çizen Baran, “Ankara’nın binlerce yıllık tarihi, aralarında Anadolu Medeniyetleri Müzesi’nin de bulunduğu 77 müzeyle insanlık tarihine ışık tutuyor. Bunlardan biri de Gordion Antik Kenti. Polatlı ilçemizde aynı şekilde “UNESCO Dünya Kültür Mirası Listesi’nde yer alan bir diğer değerimiz de Ahi Şerafeddin Camii’dir. Aslanhane olarak da bilinen bu cami, ahşap direkleri ve sütunlarıyla 800’lü yıllardan kalma çok değerli bir anıttır. Yani Ankara tam anlamıyla örtülü bir hazinedir” dedi.

“Direkt uçuşlar için farkındalık”

Ankara’dan dünyada yaklaşık 35 noktaya direkt ulaşımın mümkün olduğunu belirten Baran, İstanbul üzerinden de tüm kıtalara ulaşmanın mümkün olduğunu söyledi. Baran, “Ankara Ticaret Odası olarak uzun süredir direkt uçuşlar konusunda farkındalık yaratmaya ve yeni destinasyonlar talep etmeye çalışıyoruz. Şu anda içinde bulunduğumuz TravelExpo, ziyaretçilere Ankara’nın cazip özelliklerini tanıtırken aynı zamanda yeni destinasyonlar talep ediyor. Farklı ülkelerin büyükelçiliklerinin açtığı stantlarla bizi yabancı ülkelere ve onların turizm potansiyellerine tanıtıyoruz.” “Ankara Ticaret Odası olarak bu değerli etkinliğe ev sahipliği yapmaktan gurur duyuyoruz ve uluslararası turizm sektörünün temsilcileri, seyahat tutkunları ve iş birliği yapmak isteyen herkesi bu fuarda buluşturmayı sabırsızlıkla bekliyoruz.”

Resepsiyonun kapanışında Devlet Modern Dans Topluluğu’nun “Anadolu Esintileri” gösterisi ve Ankara Olgunlaşma Enstitüsü’nün “Gelenekten Geleceğe Defilesi” sunuldu.

Resepsiyona 50 ülkeden misyon temsilcisi katıldı

Resepsiyona ATO Başkanı Baran, ATO Meclis Başkanı Mustafa Deryal, Yönetim Kurulu ve Meclis üyelerinin ev sahipliği yaptı. Ortada Avrupa Birliği Delegasyonu Başkanlığı Türkiye, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti, Fransa, İtalya, Çin, Brezilya, Avusturya, Ukrayna, Belarus, Macaristan, Azerbaycan yer alıyor. , Kazakistan, Kuzey Makedonya, Arjantin, Polonya, Sırbistan, Pakistan, Hindistan, Angola, Arnavutluk, Bahreyn, Çek Cumhuriyeti, Ekvador, Endonezya, Estonya, Etiyopya, Filipinler, Gambiya, Guatemala, Kolombiya, Lübnan, Moğolistan, Panama, Slovakya, Tanzanya Aralarında Venezuela, Vietnam, Zambiya ve Uruguay’ın da bulunduğu yaklaşık 50 ülkeden misyon temsilcileri katıldı. Resepsiyona Sağlık Bakan Yardımcısı Huzeyfe Yılmaz, Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı Ender Alpaslan, Gölbaşı Belediye Başkanı Ramazan Şimşek, rektörler, diplomatlar ve STK temsilcileri de katıldı. – ANKARA

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu