Ekonomi

Altının gram fiyatı 1.086 lira seviyesinden işlem görüyor.

Altının gram fiyatı, güne yükselişle başlamasının ardından 1.086 lira seviyesinde süreci görüyor.

Altının ons fiyatındaki yükselişe paralel olarak dün yüzde 1,7 değer kazanan altının gram fiyatı da günü 1.084,7 liradan tamamladı.

Yeni güne yükselişle başlayan altının gram fiyatı, 10,20 prestijle önceki kapanışa göre yüzde 0,1 artışla 1.086 liradan süreci görüyor. Birebir dakikalarda çeyrek altın 1.780 liradan, Cumhuriyet altını 7.225 liradan satılıyor.

ABD’de yıllık enflasyonun Kasım ayında yüzde 7,1 ile beklentilerin altında düşmesinin ardından günü yüzde 1,7 artışla 1.810,5 dolardan tamamlayan altının ons fiyatı şu sıralar bir önceki kapanışın hemen üzerinde 1.811 dolardan işlem görüyor.

Analistler, Kasım ayında dün ABD’de enflasyonun yavaşlamaya devam etmesinin ardından altına olan talebin arttığını belirterek, gözlerin ABD Merkez Bankası’nın (Fed) Açık Piyasa Komitesi (FOMC) toplantısında açıklayacak kararlara çevrildiğini söylediler. bugün.

Fed’in faiz kararının, üyelerin beklentilerini içeren noktalı grafikteki değişikliklerin ve Fed Lideri Jerome Powell’ın toplantı sonrası yapacağı açıklamaların varlık fiyatlarını etkileyeceğini belirten analistler, bankanın tahminde bulunduğunu bildirdi. para piyasalarının fiyatlamasında yüzde 80 olasılıkla faiz oranlarını 50 baz puan artırmak.

Analistler, bugün yurt içinde veri gündeminin sakin olduğunu ve yurt dışında Euro Bölgesi’nde sanayi üretiminin takip edileceğini belirterek, altının ons fiyatında teknik olarak takviye olarak 1.790 dolar, direnç olarak 1.830 doların öne çıktığına dikkat çekti.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu