Haber

Ali Babacan: “Hükümete Acil Çağrım Sosyal Medyadaki Bu Karartmayı Kaldırın”

Demokrasi ve Atılım (DEVA) Partisi Genel Başkanı Ali Babacan, Hatay’da yaptığı açıklamada, “Sosyal medyayı karartmak, kapatmak, ihtiyacı olan vatandaşlarımızın ihtiyaçlarını dile getirmelerini engellemektir. Buradan ivediliğim. Hükümete çağrımız, sosyal medyadaki karartmanın kaldırılmasıdır.”

Arama kurtarma çalışmalarını takip etmek için bölgeye gelen DEVA Parti Genel Başkanı Ali Babacan, Hatay’da basın açıklaması yaptı. Babacan dedi ki:

“Yıkılan 100 binadan yaklaşık birinde kurtarma çalışması var. Diğerlerinde ise herhangi bir faaliyet yok. İnsanlar çaresiz bekliyor. Sadece Antakya’da değil Adıyaman, Kahramanmaraş ve diğer illerde de yoğun bir saldırı olduğunu gördük. Türkiye’de Malatya Adana, Osmaniye, Gaziantep, Kilis, Şanlıurfa ve Türkiye gibi illerimizde belli ölçüde hissedilen bu büyük deprem ve bu büyük afet karşısında halkın afet yönetim kapasitesi çok ama çok zayıf. Diyarbakır Antakya şimdi televizyon ve telefon ekranlarında gördüğünüzden çok daha ağır bir tabloyla karşı karşıya.

“ŞU ANDA BAŞKAN YARDIMCIMIZDAN OLUŞAN HEYETLERLE TÜM AFET BÖLGELERİNDE VARIZ”

Evet bugün Antakya’dayım ama şu anda başkan yardımcılarımızdan oluşan bir heyet Kahramanmaraş’ta. Diğer bir heyet Adıyaman’da. Bir diğer heyet de şu anda Malatya’da. Diğer bir heyet şu anda Gaziantep’te. Diyarbakır’da. Genel Müdür Yardımcılarımızdan oluşan heyetlerimiz ile tüm afet bölgelerinde hazır bulunmaktayız. Onlarla her zaman iletişim halindeyiz. Çünkü afet yaşayan her ilde telefonla iletişimin çok zor olduğunu görüyoruz.

“HALKIN KOORDİNATÖR KAPASİTESİ NE ZAMAN YETERLİ DEĞİL”

En temel gereksinimler, su sorunu; yemek dert, hijyen… Bez diyoruz ama hijyen malzemeleri yaşlılar için kıymetli bir ihtiyaç. Tabii ki battaniyeler, giysiler, koşum takımları… Bunlar çok kıymetli ihtiyaçlar. Bunlarla ilgili evet kamu kurumları bir gayret içinde ama ne yazık ki bu büyük ihtiyaç ve vatandaşlarımızın büyük yardımları karşısında kamunun bunu koordine etme kapasitesi yeterli değil. Bunu yerinde de görüyoruz. Gerçekten de bu büyük felaketi kelimelerle anlatmak bir dert. Göremediğimiz zaman anlamakta zorlandığımız bu felakette milletimize bir kez daha taziyelerimi sunuyorum. Yaralılara acil şifalar dilerim. Yakınları enkaz altında kalanlara Allah’tan sabır diliyorum.

“SOSYAL MEDYADAKİ KARALAMAYI KALDIRIN”

Üzülerek söylüyorum ki sayıları her geçen gün artacak. Acı büyüyecek. Milletin kararlı ve sabırlı olması gereken bir dönemden geçiyoruz. Bu öğleden sonra alınan bu sosyal medya karartma kararı çok büyük bir kusurdur. Olması gereken, devletin sağlam, prestijli bir bilgi kaynağı olmasıdır. Sosyal medya, yardıma muhtaç vatandaşlarımız ile o vakfı ulaştırabilecek kurum veya vatandaşlar arasındaki en değerli iletişim köprüsüdür. Sosyal medyayı karartmak ve ihtiyaç sahibi vatandaşlarımızın ihtiyaçlarını dile getirmelerini engellemektir. Buradan hükümete acil çağrım sosyal medya üzerindeki karartmanın kaldırılmasıdır.”

habertorul.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu